Wil je perfecte wenkbrauwen waar je een paar weken niet naar om hoeft te kijken? Denk dan eens aan de behandeling Henna Brows. Is gewone verf na een tot twee dagen van de huid, wenkbrauw henna kan vijf tot veertien dagen blijven zitten. Ik verf dus de haartjes én de huid.
Geen make-up meer nodig

Bij henna brows gaat het in de eerste plaats om het kleuren van de wenkbrauwhaartjes. Maar een mooie bijkomstigheid is dat de verf ook op de huid blijft zitten, tot wel veertien dagen. Hierdoor krijg je een strakke vorm en worden gaten opgevuld. Henna heeft als eigenschap dat het zeer goed op de huid pakt. Je poetst het er dus niet even af, als het er eenmaal op zit. Je hebt na deze behandeling geen wenkbrauwmake-up meer nodig.

Kleuren

Ik maak gebruik van het merk Supercilium Brow Henna. Dit is hét beste brow henna merk wat verkrijgbaar is. Er is keuze uit de kleuren Blond, Light Brown, Golden Brown, Medium Brown en Dark Brown. Ook kan er gemixt worden met kleuren. Van tevoren bespreek ik wat de wensen zijn en wat het te verwachten resultaat is.

Wanneer zijn henna brows af te raden?
  • Bij een erg vette huid. De henna verdwijnt dan helaas snel van de huid.
  • Bij een hele lichte huid met lichtblonde haartjes.
  • Als je al donkere en volle wenkbrauwen hebt. De haartjes hoeven immers niet meer te worden geverfd en een afdruk op de huid is dan niet nodig.
  • Wanneer je huid geïrriteerd is, of bij wondjes in en rond de wenkbrauwen.
  • Als je allergisch of gevoelig bent voor haar- en wenkbrauwverf.
  • Wanneer je ooit een allergie hebt gekregen na het aanbrengen van een henna tatoeage.
  • Als je na de behandeling van plan bent om heel veel in de zon te gaan
  • Als je zwanger bent
Patch test

Om er zeker van te zijn dat je niet allergisch bent voor wenkbrauw-henna, adviseer ik je om altijd eerst een test te doen. Je hier voor langskomen en er zijn geen extra kosten aan verbonden. Ik breng een beetje hennapasta op je pols aan. Krijg je binnen 48 uur geen allergisch reactie? Dan kan de behandeling veilig worden toegepast.

Verzorging

Het is belangrijk dat je de avond na de behandeling je wenkbrauwen niet schoonmaakt. Sowieso is het ‘t beste om je wenkbrauwen zo min mogelijk met reinigende producten schoon te maken. Ook huidverzorging op oliebasis, scrubs en peelings laten de henna eerder vervagen. Vermijd met henna brows zoveel mogelijk de zon en zonnebank.

Klik hier voor de prijzen.